1 op de 5 mensen plassen in het zwembad

Written by redacteur on . Posted in Science, Wistjedat

Misschien ken je het wel, rode ogen na het zwemmen? Er werd altijd beweerd dat je last van rode ogen kreeg door het chloor in de zwembaden. Dit klopt niet helemaal. Door de combinatie van urine en chloor krijg je chloorgas. Dit chloorgas is de grootste oorzaak dat mensen last hebben van rode ogen na een dagje zwemmen in het zwembad. 20 procent van de zwembadbezoekers plast wel eens in het water!

Volgens een onderzoeker van de Water Quality and Health Council vinden de meeste mensen in een zwembad plassen heel normaal. “Het is gemakkelijk en ze voelen zich anoniem”, aldus onderzoeker Wiant. Voor iedereen zijn gezondheid is het wel belangrijk dat je naar het toilet gaat om te plassen. Urine zorgt ervoor dat het chloor zijn werk niet kan doen namelijk, het doden van bacteriën. Hierdoor kunnen mensen erg ziek worden.

Ook is het belangrijk dat je gaat douchen voordat je het zwembad ingaat. Zweet, make-up, zonnecrème, deodorant, parfum en vuil komen al snel in het water omdat iedereen er zomaar inspringt zonder zich te douchen. Onderzoeker Wiant vindt dit onbegrijpelijk en roept iedereen op om eerst even te gaan douchen voordat je het water in duikt en niet in het zwembad plassen, maar gewoon naar het toilet gaan om daar je behoefte te doen. “Op deze manier verspreiden we geen ziektes in het water en wordt het zwemmen veel leuker”, aldus de onderzoeker.

Tags: , , ,

Trackback from your site.