Armoede onder zzp’ers

Written by redacteur on . Posted in Nieuws, Ondernemen

Uit onderzoek is gebleken dat 12 procent van huishoudens met een ondernemers als kostwinner onder de armoedegrens leeft. Bij huishoudens met een kostwinner in loondienst is dat 3 procent. De Kamer van Koophandel heeft in samenwerking met het Nibus een test voor zzp’ers ontwikkeld om meer inzicht in hun geldzaken te geven. Met deze test hopen ze ondernemers meer bewust te maken van hun financiële positie. Door het maken van de test worden ondernemers geconfronteerd met hunzelf door te kijken naar hun privé en zakelijke financiën.

De moeilijkheden ontstaan zodra er klanten wegvallen. Te veel ondernemers zijn afhankelijk van één of enkele klanten. Zodra deze klanten wegvallen is het vaak ook gedaan met het inkomen van de ondernemer. Door de recessie komen er ook steeds minder nieuwe klanten bij.

De test ‘Grip-op-Geld’ wijst de ondernemer erop hoe ze financiële problemen kunnen vermijden en hoe ze een financiële buffer kunnen opbouwen. Het uiteindelijke doel van de test is om ervoor te zorgen dat er minder ondernemers stoppen met hun onderneming vanwege financiële problemen. Wil jij ook de test doen? Ga dan snel naar www.kvk.nl/geldtest

Tags: , ,

Trackback from your site.

Leave a comment