Ben jij veranderd door Facebook?

Written by redacteur on . Posted in Algemeen, Nieuws, Studenten en jongeren / studeren

facebook

Het zal de meesten niet zijn ontgaan dat Facebook nu meer dan 10 jaar bestaat. Er zijn inmiddels al veel Facebook look back video’s gemaakt ten ere van het 10-jarige bestaan. Nieuwe hypes komen en gaan, zal dit ook zo zijn met Facebook? Op de dag van het 10-jarige bestaan van Facebook deed de NOS een oproep op het sociale netwerk in welke zin Facebook jouw leven heeft veranderd. Hieronder een paar voorbeelden.

Meer banen

Door de komst van o.a. Facebook zijn er meer banen bij gekomen. Social media manager is er zo eentje. Rosalie had gereageerd op de oproep en zegt “75 procent van mijn werkzaamheden bestaat uit Facebook. Denk hierbij aan het maken van content, beheren van comments en het onderhouden van de relatie tussen fans en pagina’s”

Relatie gevonden

Doordat mensen meer en makkelijker met elkaar in contact komen kunnen daar ook relaties uit voortkomen. Judith reageerde op de oproep met een zeer positieve reactie “Dankzij Facebook heb ik nu de liefde van mijn leven gevonden, wat resulteerde in een baby”

Contact met (oude) vrienden

Uit de reacties bleek ook dat er mensen zijn die door het gebruik van het sociale netwerk weer in contact komen met oude vrienden of kennissen. Melanie schreef: “Ik heb Facebook altijd geweerd, maar door een collega toch maar een profiel aangemaakt en mijn vrienden in Amerika gaan opzoeken, na 10 jaar heb ik ze eindelijk weer gesproken”

Negatieve kant van sociale netwerken

Door het gebruik van Facebook kunnen mensen steeds makkelijke alles zeggen, ook hun ongenoegen kunnen ze wel erg makkelijk uiten. Een voorbeeld hiervan is zangeres Anouk. Zij kreeg op haar profiel enorm veel haatberichten omdat zij aangaf dat ze voor het afschaffen van Zwarte Piet zou zijn. Enkele maanden daarvoor werd ze juist de hemel in geprezen op het sociale netwerk doordat ze als negende eindigde op het Eurovisie Songfestival.

Uit de reacties bleek dat er veel mensen daadwerkelijk zijn veranderd door het gebruik van het sociale netwerk. Heeft Facebook ook jouw leven veranderd? Laat dan een reactie achter en laat het ons weten. Wij zijn erg benieuwd.

Tags: , ,

Trackback from your site.

Leave a comment