Bijna 30% rendement in 4 maanden tijd!

Written by redacteur on . Posted in Blog, Blog Reinout

Zo, na een maandje op vakantie in Liverpool is het weer tijd voor een nieuwe blog. Zoals je in de voorgaande blogs hebt kunnen lezen, gaat het nog allemaal om mijn beleggingen van een paar maanden terug. Ik hoop nu in een paar blogs te kunnen schrijven over de huidige situatie, maar eerst nog het succes verhaal, hoe ik in nog geen vier maanden tijd 30% rendement haalde!

Januari 2012, ik volgde al een tijdje de website markgevoel.nl en besloot ook te gaan beleggen in aandelen die MG.nl in de portefeuille had. Uiteraard wel na zelf een technische analyse gemaakt te hebben ( fundamentele analyse vertrouwde ik de website). Ik kocht en verkocht in korte tijd de aandelen; ING, SNS, Poncin, BAM, Haulotte group. Poncin en Haulotte had ik van MG.nl en de andere zelf “gevonden.”

In korte tijd had ik genoeg winst gemaakt om een: all-inclusief vakantie Turkije te boeken, een low-budget auto te kopen of een halfjaar collegegeld ruimschoots te kunnen betalen en etc.

“Winst = winst”

Maar nu komt het leer momentje, waar er waarschijnlijk nog veel meer van zullen komen en wat ook de enige manier is om een goede belegger te worden. Na deze goede resultaten wou ik meer en meer. Als mij iemand van te voren had gevraagd of ik tevreden zou zijn met 30% rendement had ik meteen ‘Ja’ gezegd, maar nu wou ik het liefst mijn hele Portefeuille verdubbelen in één jaar! En had ik dat gedaan, dan zou ik daarna wel weer meer willen.

Kortom spreek met jezelf van te voren af hoeveel rendement je wil  realiseren (wees realistisch). En wees gewoon tevreden met je behaalde resultaat en betaal er eventueel je vakantie of je college geld van ;). Want in mijn volgende blog kun je lezen hoe ik dit weer allemaal kwijt raakte door: te hebzuchtig zijn, meer rendement willen halen en te lang blijven “zitten” in een aandeel.

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment