Blijven zitten met je aandeel!

Written by redacteur on . Posted in Blog, Blog Reinout

In mijn vorige blog heeft u onder andere kunnen lezen dat ik mijn informatie ook van marktgevoel.nl haal. Belangrijk hierbij is dat je zelf goed blijft nadenken en je eigen strategie volgt. Zo kocht ik dit voorjaar het aandeel Alcatel-Lucent. Binnen een dag steeg de koers al met 5 procent, maar MG.nl zag een eventueel potentiële tot een mooie doorbraak. Ik zag al voor me dat ik van 30 procent rendement naar 40 procent of misschien wel 50 procent rendement zou gaan.

Ook hield ik op iex.nl het forum goed in de gaten en las veel verhalen van andere beleggers die het allemaal wel zagen zitten met dit aandeel. Hier gaat het dan ook meteen mis, ik liet me leiden door emotie en keek niet meer met een objectief beeld naar het aandeel.

Zoals je op de afbeelding kan zien staat er een bodem door mijzelf aangegeven, het doorbreken van deze bodem zou je als een verkoopsignaal kunnen zien. Dit wanneer je van tevoren een strategie had bepaald. Een andere mogelijke strategie: de koers kan eventueel dalen tot 1,55 om het gat te dichten. Zo zijn er nog meer strategieën te verzinnen, zoals bij 10 procent koersdaling verkoop ik het aandeel. Waar ik op probeer te hameren…. Kies een strategie! Ik had totaal geen strategie, behalve dat ik dan steeds meer en meer wou. De koers daalde met de dag en ik zag mijn opgebouwd rendementje als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ik las de meest onzinnige positieve posts op het iex.nl forum en klemde me daar wanhopig aan vast. Gelukkig ontbrak het me niet geheel aan GBV (gezond boeren verstand) en besloot uiteindelijk op 1,17 te verkopen. Inmiddels is de koers gedaald tot 94 cent en ben ik blij dat ik met verlies verkocht heb, maar aangezien mijn aankoop bedrag 1,70 was kun jezelf wel uitrekenen dat ik dik verlies gemaakt had.
Volgend Blog: Hoe ga je om met zoveel rendement verlies

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment