Gadgets voor de student

Written by redacteur on . Posted in Gastartikel

BoekenTijdens je studententijd zal je veel tijd besteden aan studeren en het maken van opdrachten. Als student zijnde zul je dagenlang achter de computer zitten en waarschijnlijk ook lange nachten maken, om die belangrijke deadline maar te kunnen halen. Om je te helpen volgt hier een lijstje met handige gadgets die de studententijd net wat aangenamer maken.

E-reader
Het gesleur met zware studieboeken gaat je niet in de koude kleren zitten. Niet alleen het gewicht is zwaar, ook voor een student is het zwaar om de torenhoge rekening te moeten betalen voor al de boeken die je nodig hebt! Gelukkig bestaat er sinds een aantal jaar een handige gadget waardoor het niet meer nodig is om de vele kilo’s op je rug mee te sleuren. De e-reader is een klein compact apparaatje wat kort gezegd fungeert als boek. Je upload er boeken op en je kunt meteen lezen! Handig is dat er steeds meer studieboeken beschikbaar zijn om op je e-reader up te loaden. Je bestelt de boeken gewoon via de grote online boekenwinkels, bijvoorbeeld met de kortingscode Bol.com, en je kan, wanneer je betaald hebt, deze meteen op je e-reader zetten.

Memo-recorder
Tijdens de studie zal het regelmatig voorkomen dat je iemand dingen moet vragen of zelfs moet interviewen om meer informatie te krijgen. Bijvoorbeeld voor een opdracht of zelfs je scriptie! Sommige mensen zijn erg bedreven in het noteren van korte steekwoorden en houden tegelijkertijd ook het gesprek goed gaande. Voor de mensen die zich gaan focussen op het schrijven en dus helemaal vergeten dat ze ook nog eens een gesprek moeten voeren, is een memo-recorder een ideale oplossing. Je drukt op record en het apparaatje neemt het hele gesprek op. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je bepaalde informatie vergeet en je kunt iemand heel letterlijk quoten! Met de Dell waardebon haal je een memo-recorder in huis.

Mobiele oplader
Hoe frustrerend is het voor een student als je een belangrijk telefoontje verwacht (van school, iemand die je gaat intervieuwen of misschien wel de dokter!) en de batterij is bijna leeg. Of een memo-recorder die je vergeten bent op te laden en je hebt ook al geen pen en papier bij je! Het is dus verstanding om altijd een mobiele oplader met je mee te dragen. Met zo’n ding zorg je ervoor dat je smartphone wel vijf uur extra gesprekstijd heeft. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je mobiele oplader is opgeladen, maar zodra de accu vol is, dan koppel je jouw smartphone eraan vast en laat ie deze op. Dat kan altijd en overal, want je hebt geen stopcontact nodig! Een onmisbare tool voor een student.

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.