Geen drop-outs voor student ondernemers

Written by redacteur on . Posted in Nieuws, Ondernemen, Studenten en jongeren / studeren

Student ondernemers worstelen vaak om hun eigen bedrijf draaiend te houden tijdens hun studie. De jonge ondernemers komen vaak voor de keuze, hun bedrijf of hun studie. Ambitieuze student ondernemers mogen niet geremd worden in hun ontwikkeling vindt het ECE (Erasmus Centre for Entrepreneurship). Het ECE is daarom het programma Student Entrepreneurs Excellence Programma (StEEP) begonnen.

Met het nieuwe programma van het ECE wordt er een betere afstemming gemaakt tussen zaken en studieverplichtingen. “Het is niet de bedoeling om de tentamens over te slaan, deze moet je gewoon maken, maar er zijn wel mogelijkheden om hier flexibeler om te gaan”, aldus Hendrik Halbe, directeur van het ECE. Niet iedereen kan zomaar deelnemen aan het programma. Je moet door middel van een brief motiveren waarom jij met je bedrijf geselecteerd moet worden. Uit ruim twintig brieven worden er slechts vijf geselecteerd.

Met het programma StEEP moet het aantal drop-outs flink verminderd worden. Op dit moment zijn er veel student ondernemers die hun studie niet af kunnen maken door andere verplichtingen.

Tags: , ,

Trackback from your site.

Leave a comment