Groen ondernemen in de ICT wordt steeds belangrijker

Written by redacteur on . Posted in Nieuws, Ondernemen

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker in Nederland en in het buitenland. Brancheorganisatie ICT-Office neemt het initiatief om groen ondernemen onder de aandacht te brengen bij ICT bedrijven. In de week van 23 tot 27 april is er de week van de ICT. Gedurende deze week stelt het bedrijf EvoSwitch één van de meest duurzame CO2- neutrale datacenters in Nederland open voor bezoekers.

Datacenters worden steeds belangrijker. Er wordt steeds meer dataruimte, opslagcapaciteit en dataverkeer gebruikt. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat we steeds meer de groene kant opgaan. De week van de ICT biedt bedrijven binnen de ICT-sector de mogelijk om hun innovaties voor maatschappelijke en economische vraagstukken te laten zien. De belangrijkste vraag binnen de sector is, hoe kan de de CO2 uitstoot worden verminderd?

Naast het feit dat het een maatschappelijk belang oplevert om groen te ondernemen, levert het ook economische voordelen op. “De kosten voor het verbruik van energie nemen alleen maar toe, het is dus wel noodzakelijk om groener te gaan ondernemen. Hiermee kun je aanzienlijk de kosten reduceren”, aldus Boonstra, managing directer van Evoswitch.

Internet- en hostingproviders, databeheerders, IT managers, facility managers en andere geïnteresseerden zijn op 27 april welkom voor een rondleiding bij EvoSwitch.

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment