Herinner jij je dromen nog?

Written by redacteur on . Posted in Wistjedat

De kennis die wij hebben over dromen is eigenlijk nog vrij weinig. We weten niet waarom we dromen en we weten ook niet of wij als mensen als enige soort kunnen dromen. Misschien dromen dieren ook wel? En waarover?

Uit onderzoek is gebleken dan we 25 procent van onze slaaptijd in dromenland doorbrengen. Ook is gebleken dat we vaak meerdere dromen per slaap hebben, maar waarom herinneren wij onze dromen dan vaak niet meer? Dat mensen moeite hebben om dromen te herinneren is vanwege ons menselijk geheugen. Ons langetermijngeheugen gaat tijdens het slapen op een lager pitje staan waardoor we nadat we wakker worden misschien nog net de laatste droom herinneren. Vaak onthouden we die dan ook maar kort.

Je kan jezelf wel trainen in het herinneren van je dromen. Dit kun je doen door vitamine B12 te slikken en jezelf voor te nemen om je eigen dromen te onthouden. Als je dan wakker wordt, moet je de droom gelijk opschrijven. Volgens droomexperts werkt deze methode om je dromen beter te kunnen herinneren.

Tags: , , ,

Trackback from your site.