Je eerste kooporder plaatsen!

Written by redacteur on . Posted in Blog, Blog Reinout

De vorige keer heb ik een kleine inleiding gegeven over wie ik ben en wat de beweegredenen zijn om deze blog te beginnen. Nu wil ik vertellen met welk aandeel ik ben begonnen en dat dit onbewust toch een hele verstandige keuze was.

Ik begon met het aandeel Royal Dutch Shell. Waarom dit aandeel? Ik had op internet wat rond gezocht en ik merkte op dat het een zeer stabiel aandeel was om rustig mee te beginnen. Verder gaven ze ook nog dividend, wat me toen heel erg aansprak ,want ja als je Monopoly speelde op een saaie zondag middag dan was je toch ook heel blij met die dividend die je dan bij een kans kaart kreeg…

Ik moest dus mijn eerste kooporder plaatsen, als totaal onervaren belegger zag ik de beurs op 01-04-2011 wel aardig omhoog gaan en was zo bang om de boot te missen en plaatste een order met een limiet van € 26,50 terwijl de koers rond € 25,80 stond! Nou is dit natuurlijk niet echt het slimste wat je kunt doen. 20 aandelen kocht ik incl. de koopkosten kwam ik uit op € 26,34 per aandeel. Na mijn aankoop daalde eigenlijk de koers meteen waardoor ik op verlies stond.

De hoop om snel rijk te worden van aandelen verdween al snel en ik kreeg te maken met de psychologische kant van het beleggen. Hoe reageer je wanneer de koers daalt? Ga je verkopen als je 20% in de min staat? Lig je wakker van je aandeel die alsmaar zakt?
Door het aandeel Royal Dutch Shell te kopen kon ik voor mijzelf antwoord geven op deze vragen. Voor mij als student was de dikke € 500,- die ik had belegt een best redelijk bedrag en opeens zag ik dit bedrag dalen met € 100,- naar € 400,-. Als student moet je hier toch alweer zo’n 10 uur werken!

Volgende post zal ik de afloop van mijn aandeel Royal Dutch Shell uitlichten.

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment