Langstudeerboete, wel of niet?

Written by redacteur on . Posted in Nieuws, Studenten en jongeren / studeren

Het leek er op dat het definitief was, de langstudeerboete. Studenten die te lang over hun opleiding doen moeten deze boete betalen. Na veel strijd voeren tegen de langstudeerboete door onder andere de LSVb (Landelijke Studentenvakbond) leek het erop dat de studenten het maar moesten accepteren. Nu waait de discussie weer op omdat de politieke partijen de boete willen uitstellen of zelfs afschaffen.

De partijen in de Tweede Kamer zijn het nog niet eens geworden over het wel of niet doorlaten gaan van de boete. Afgelopen week bleek dat een kamermeerderheid af wil van de langstudeerboete. Staatssecretaris Halbe Zijlstra van deVVD laat weten dat de kwestie niet zomaar terug kan worden gedraaid. Donderdag wordt er een debat gevoerd over de boete en zal meer duidelijkheid komen over de ‘dubieuze’ boete.

De langstudeerboete bedraagt meer dan 3.000 euro. Studenten die langer over hun studie doen dan de reguliere studietijd riskeren een boete van 3.000 euro per jaar bovenop het collegegeld. Studenten die 1 september weer beginnen blijven momenteel in onzekerheid over het wel of niet door gaan van de langstudeerboete.

Tags: ,

Trackback from your site.