Maya’s voorspelden het einde niet in 2012

Written by redacteur on . Posted in Wistjedat

Veel mensen beweren dat de Maya’s voorspelden dat de wereld zou eindigen in 2012. Dit klopt niet helemaal. De Maya’s voorspelden wel een grote omwenteling in de maatschappij rond het jaar 2012. Ze hadden het helemaal niet over het einde van de wereld door oorlogen of natuurrampen. Ze hanteerden verschillende soorten kalenders. De belangrijkste kalenders die ze hanteerden waren: Lange telling, Haab en de Tzolkin kalender.

De kalenders waren zo ingedeeld dat ze niet alleen maar rekening hielden met de tijd, maar ook met de kenmerken van de verschillende periodes. De Lange telling is de kalender waarover we het tegenwoordig vaak hebben. In deze kalender wordt het jaar 2012 beschreven. Volgens de Maya’s start in 2012 de zesde wereld. We zouden volgens de Maya’s nu dus in een overgangsfase zitten tussen twee verschillende werelden.

Elke wereld heeft volgens de Maya’s een levensduur van 5.000 jaar. Voorheen had elke wereld zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen, maar volgens de Maya’s heeft de zesde wereld geen kenmerken en eigenschappen. Het is dus aan ons om die invulling te geven.

Volgens de Maya’s is december 2012 de tijd waarin alle planeten in het Zonnestelsel op één lijn komen te staan met de zon. We zullen dus moeten afwachten hoe het jaar zal verlopen.

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.