Slimme mensen maken zich het meeste zorgen

Written by redacteur on . Posted in Algemeen

Mensen die slim zijn hebben de meeste zorgen.´S nachts in bed liggen en te piekeren om het werk of je financiën, het is eigenlijk een positieve eigenschap. Zorgen maken duidt op een teken van intelligentie en hierbij ontwikkeld zich ook angst. Dit blijkt uit het onderzoek van dr. Coplan van de State University of New York(SUNY).

“Het is zo dat angst ervoor zorgt dat je geen of weinig risico´s durft te nemen. Angst is dus net als intelligentie een positieve eigenschap van de mens”, zegt dr. Coplan.

In het onderzoek van dr. Coplan werden 26 patiënten met een gegeneraliseerd angststoornis (GAS) en 18 gezonde personen geselecteerd. Er werd gekeken naar de hersenactiviteit bij beiden groepen. Tijdens het onderzoek werd gekeken naar het choline in de witte materie van de hersenen.

Het bleek dat bij de gezonde groep een hoger IQ werd geassocieerd met een lager angstgehalte. Bij de groep met een angststoornis bleek dit net het tegenovergestelde te zijn. Hieruit kon je stellen dat: hoe hoger het IQ, hoe meer ze zich zorgen maken.

Uit eerdere onderzoeken bleek dat mensen met een hoog en laag IQ allebei leden aan overmatige angst. Mensen met een normaal IQ hadden een normale level van angst.

Tags: , ,

Trackback from your site.

Leave a comment