Studenten en zorgverzekeringen

Written by redacteur on . Posted in Advertorial

In de supermarkt let je op aanbiedingen, shoppen doe je het liefste in de uitverkoop, en als het einde van de maand nadert sla je die avond in de kroeg toch maar even over. Tijdens je studie leer je met geld omgaan en weet je hoe je op de kleintjes moet letten. Echter, als het op een zorgverzekering aankomt zijn veel studenten zich minder bewust van goede deals en slimme keuzes. Als je wilt weten of jij een betere deal kunt sluiten, neem dan eens een kijkje op www.studenten-zorgverzekeringen.nl.

Een zorgverzekering is natuurlijk niet direct het meest spannende onderwerp om je in te verdiepen en zal dit ook nooit worden. Daarnaast ben je als student ook vaak druk met andere dingen. Als je niet aan het studeren of werken bent ga je waarschijnlijk liever sporten of de kroeg in, dan de polis van je verzekering eens goed onder de loep nemen.

Toch is er snel geld te besparen als je hier wel een keer de tijd voor neemt. Een aantal tips waarmee je direct zal besparen op je zorgverzekering:

  1. Vraag zorgtoeslag aan als je dit nog niet gedaan hebt. Hier heb je als student met weinig bijverdiensten meestal recht op;
  2. Veel verzekeraars hebben voordelige premies speciaal voor studenten;
  3. Ieder jaar heb je de mogelijkheid om over te stappen van je oude, naar een nieuwe verzekeraar. Dit geeft je de kans om per jaar te bekijken welke zorgverzekeraar het scherpst geprijsd is, en welke zorgverzekeraar de voordeligste aanvullende verzekeringen heeft. Niet iedereen hoeft twee keer per jaar naar de tandarts of ieder jaar een nieuwe bril.

En als je maandelijks minder geld kwijt bent aan je verzekering, houd je meer over voor andere, leukere dingen.