Studenten geven impuls aan watertoren

Written by redacteur on . Posted in Algemeen, Nieuws, Studenten en jongeren / studeren

In Zwolle kregen Windesheimstudenten van de opleiding Bouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen een wel hele leuke opdracht, ‘Transformeer de Zwolse watertoren in een Stayokayhostel.’ Alhoewel de opdracht fictief is, raakt het wel de realiteit. In totaal 36 studenten werkten aan een ontwerp voor de herbestemming van de inmiddels al jaren niet meer functionerende watertoren.

watertoren_in_zwolle‘De ontwerpen van de studenten hebben een belangrijke impuls gegeven aan de herbestemming van de watertoren. Het resultaat is dat we diverse ideeën meenemen in het nieuwe ontwerp dat we maken voor de watertoren,’ aldus Mark Broekhuijsen, eigenaar van de watertoren. Door een goede samenwerking en kennisuitwisseling met hostelketen Stayokay uit Amsterdam en Mark Broekhuijsen was de opdracht mogelijk.

De studenten maakten de opdracht als onderdeel van de minor Interior Design van Windesheim. In deze minor staat de transformatie van het interieur van een bestaand gebouw tot het creëren van een nieuwe bestemming centraal. Woensdag 9 januari presenteren de studenten hun ontwerpen aan de externe partijen.

Tags: , ,

Trackback from your site.