Van een oude fiets moet je het leren, ook met beleggen

Written by redacteur on . Posted in Blog, Blog Reinout

Na 3 maanden op non-actief te hebben gestaan heb ik weer de motivatie maar ook de behoefte gekregen om weer een blog te schrijven. De reden van het een tijdje non-actief zijn, was dat ik even een pauze had ingelast op het gebied van beleggen. Ik had in mijn laatste blog aangegeven dat ik de volgende blog zou wijden aan hoe je omgaat met het verlies van je vermogen op de beurs.

Een manier is dus om even afstand te nemen van beleggen, zoals ik nu heb gedaan. Mijn interesse werd echter weer gewekt toen ik in Studio Max Live een stukje over Leo de Boer zag die een documentaire had gemaakt over zijn falen op de beurs.

leo de boer geldHet gaat over een vader die de helft van zijn zoons geld op de beurs verliest/vergokt .
Een link naar Studio Max Live waar Leo de Boer te gast is kun je hier vinden. Vanaf minuut 13.15 gaat het over Leo en zijn beleggingen.

Paar dingen die mij opvielen:

Regel 1 van het beleggen heeft Leo overtreden, namelijk: beleg alleen met je eigen geld. En wanneer je dan met je eigen geld belegd, alleen met het geld wat je voor langere tijd kan missen! is totaal nog niet afgekickt: ik denk dat het niet moeilijk is om te zien dat deze man nog lang niet is afgekickt, de drang om het geld terug te verdienen is er nog steeds en hij wil er nu zelfs zijn eigen zoon in betrekken!

Wat heb ik hier zelf nou van geleerd?

De tip ‘ probeer niet je verliezen goed te maken’ vind ik zeer waardevol. Hierdoor heb ik zoals je kunt lezen in een eerdere blogs een aardig centje verloren met het aandeel Alcatel. Wanneer je geld verliest heb je daarna de neiging om meer risico te nemen, om het verlies zo snel mogelijk goed te maken. Meestal werkt dit alleen maar averechts en verlies je nog meer.

Volgende post zal ik het hebben over de hele documentaire ‘ik wil mijn geld terug’. Ben je momenteel een belegger of ben je van plan om te gaan beleggen, ga deze documentaire dan zeker bekijken. Waarom? Nou gewoon, omdat je het van een oude fiets moet leren…

Tags: , ,

Trackback from your site.

Leave a comment