Vrouwen beginnen liever geen onderneming

Written by redacteur on . Posted in Algemeen, Nieuws, Ondernemen

Uit onderzoek van Amway blijkt dat twee derde van de Nederlandse vrouwen liever geen eigen onderneming willen of durven te beginnen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de economische risico’s en faalangst leidend zijn om voor de vrouwen geen ondernemer te worden. Hoe kunnen de Nederlandse vrouwen over de streep worden getrokken om toch te gaan ondernemen? Met extra scholing, zo sprak Vital, Corporate Affairs Area Manager van Amway. “Ik denk dat vooral jonge vrouwen angst hebben om te falen. Sinds de start van hun carrière is het economisch slecht gesteld in Nederland. Een onderneming hebben betekent dit een groter financieel risico”, aldus Vital.

Vrouw ondernemingVrouwen zouden ook bemoedigd moeten worden om een eigen onderneming te beginnen, vindt Vital. Wat opvallend uit het onderzoek is dat er weinig vrouwen zijn die vrezen hun gezin teleur te stellen. Bij mannen blijkt deze zorg veel groter te zijn. Professor Elfring, hoogleraar strategisch management en ondernemerschap aan de Vrije Universiteit vindt het opmerkelijk dat de meerderheid van de vrouwen zichzelf niet ziet ondernemen. “Het is blijkbaar nog niet het geval dat de positie van de Nederlandse vrouw gelijk is als die van de man”, aldus Elfring.

Amway hoopt dat er een cultuuromslag komt en dat vrouwen meer aangemoedigd worden om met hun eigen onderneming te beginnen. Verder hoopt Amway dat door middel van ondernemerschapervaring en het bijleren van zakelijke vaardigheden vrouwen meer gestimuleerd worden om een onderneming te starten.

Tags: , , ,

Trackback from your site.