Dress to impress

Als je een sollicitatiegesprek hebt of op gesprek gaat voor een stageplaats vraagt iedereen zich wel af, hoe kan ik me het beste kleden? Vaak is de eerste indruk die je bij een bedrijf maakt cruciaal. Je moet er dus wel goed uitzien. Hieronder een aantal tips die voor jou belangrijk zijn.

Als je een sollicitatiegesprek aangaat wil je niet te oubollig gekleed gaan. Natuurlijk verschilt het per bedrijf hoe je gekleed moet gaan, sommige bedrijven letten er totaal niet op. Wil je goed voor de dag komen dan kun je, je het beste modern, vlot en bij de tijd gekleed gaan. Je kan in kleding winkels wel zien wat de mode is.

Kleurgebruik

Kleuren zijn erg belangrijk, vooral bij kleding. Vaak letten we goed op de kleuren, het kan ook de stemming bepalen.

  • Blauw: Is de kleur van betrouwbaarheid, bovendien staat het bij iedereen;
  • Groen: Is de kleur van kalmte en rust;
  • Geel: Is de kleur van groeikracht, voorjaar en nieuw leven. Deze kleur versterkt de blauwe kleur. Als je blauwe ogen hebt kun je door geel te dragen je ogen sterker uitdrukken;
  • Rood: De kleur van passie, maar ook agressie. Deze kleur zorgt ervoor dat je duidelijk aanwezig bent. Pas wel op dat je niet teveel rood gebruikt, maar gebruik de kleur op een subtiele manier, zoals een shirt, stropdas, sjaal, of iets dergelijks;
  • Wit: Is de kleur van reinheid, neutraal en trouw. Wit doet het meestal wel goed, maar ga niet helemaal in het wit. Teveel wit is weer saai. Zorg ervoor dat je er iets bij doet;
  • Zwart: De kleur van rouw. Ga alleen helemaal in het zwart als je naar een begrafenis moet, anders niet. Bij zwart kun je wel mooie combinaties met kleur gebruiken, zoals rood, blauw, geel of wit.

Hoeveelheid kleuren

Kleurencombinaties zijn ook erg belangrijk. Er zijn basisregels voor de hoeveelheid kleuren die je kan gebruiken. Maak goed gebruik van deze regels om er top uit te zien. De basisregels zijn:

  1. één kleur is erg smaakvol;
  2. twee kleuren is chique;
  3. drie kleuren is positief opvallen;
  4. vier kleuren is too mutch, het is geen kermis.

Doe er je voordeel mee en probeer verschillende kleurencombinaties uit. Bekijk wat je zelf prettig vindt en vraag ook hoe je omgeving je kleren vindt. En het laatste punt is dat het natuurlijk voor een sollicitatiegesprek erg belangrijk is om er goed verzorgd uit te zien en dat je geen vlekken in je kleren hebt. Als je deze tips gebruikt ben je met je uitstraling al een heel eind op weg.

Leave a comment