Geld besparen in 2014

geld besparen spaarvarkenHet nieuwe jaar is nog maar net begonnen en gelijk worden we alweer geconfronteerd met de feiten, steeds hogere lasten, steeds meer belasting betalen en de producten worden steeds duurder terwijl je inkomsten gelijk blijft. We moeten allemaal geld besparen, willen we dit jaar overleven. Ook wij moeten geld besparen, vandaar dat we voor jou de beste bespaar tips hebben beschreven voor het nieuwe jaar.

Hoe bespaar je geld?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat er binnen komt en wat de vaste lasten zijn. Bij vaste lasten moet je denken aan, hypotheek/huur, gas/water/elektra, verzekeringen, vervoerskosten (auto of openbaar vervoer). Maar vergeet vooral ook niet je studiekosten, kleding en voedsel en drinken. Om op de vaste kosten te besparen moet je vooral kijken naar wie is de goedkoopste? en wat krijg ik voor dat geld? Veel vergelijken en onderzoek doen kan je een hoop geld besparen op de vaste lasten.

Natuurlijk zijn er ook de niet-vaste lasten, dit zijn uitgaven die je niet perse nodig hebt om te kunnen overleven. Denk hierbij aan internet en telefoonkosten, uit eten gaan, dure en luxe kleding, luxere meubels of elektronica, feestjes en abonnementen op bijvoorbeeld tijdschriften.

Klik op de bespaar tips hieronder en lees meer:

Bespaar niet op je leven!

Je kunt je misschien wel letterlijk dood besparen, maar je wilt het wel leuk houden. Je wilt niet in de kou zitten met een droog brood en een kommetje water. Dit hoeft ook helemaal niet. Bespaar op de dingen waar je op kan/wilt besparen. Om iets leuks te doen hoef je niet perse een duur uitstapje te doen. Je kunt ook een boswandeling maken of naar een speelplek gaan voor de kinderen. Je hoeft ook niet alles nieuw te kopen. In kringloop winkels of op marktplaats.nl kun je vaak goedkope en leuke spullen kopen. Ook zegeltjes plakken kost weinig moeite, maar kan je toch iets leuks besparen.

In deze tijd moeten we wel gaan besparen om nog rond te komen. Het leven hoeft heus niet minder leuk te worden door deze besparingen, maar we kunnen het wel een stuk slimmer doen. Op deze manier leren wij beter en creatiever om te gaan met de middelen die wij hebben.

Comments (1)

Leave a comment