Tips laptop kopen

Bijna iedereen heeft wel een pc of laptop, maar als je (nog) geen laptop hebt waar moet je dan op letten? Of misschien ben je wel aan een nieuwe laptop toe? Wij hebben voor jou enkele tips waar je op moeten letten bij het kopen van een nieuwe laptop. Als eerste is natuurlijk de vraag heb je een laptop nodig of is een pc voor jou beter? Als je student bent is het raadzaam om een laptop te kopen omdat je een ‘mobiele’ computer nodig hebt. De ene keer ga je op school werken aan je opdrachten en de andere keer wil je thuis of bij iemand anders op je computer werken. Een laptop is dan aan te raden. Heb je een computer nodig die niet ‘mobiel’ hoeft te zijn, dan kun je beter een pc kopen. Laptops zijn duurder dan pc’s omdat de onderdelen die erin zitten compacter en dus duurder zijn.

Waar wil je een laptop voor wilt gebruiken?

Een laptop kopen is zo gebeurd, maar het kiezen van de juiste laptop kan een lastig klusje zijn. Bedenk daarom goed waarvoor je een laptop wil gebruiken. Wil je af en toe op internet surfen en een keer een verslag typen? Dan heb je geen dure laptop nodig en kun je prima uit de voeten met een laptop van 300 à 400 euro. Wil je video’s en afbeeldingen bewerken en de nieuwste games spelen? Dan heb je wel een duurdere laptop nodig.

Hou je budget in de gaten

Stel van te voren je budget vast en kijk in verschillende winkels of webshops. De prijzen van laptops verschillen vaak bij winkels. Het kan ook zo zijn dat die ene laptop net in de aanbieding is bij die andere winkel. Zolang je een budget hebt opgesteld weet je precies welk bedrag je uit kan geven aan een nieuwe laptop. Online webshops zijn vaak goedkoper met laptops dan offline winkels.

Specificaties

Er zijn veel verschillende typen en modellen laptops. En elke laptop is net even weer wat anders. Let goed op welke processor en hoeveel werkgeheugen (RAM) er in de laptop zit. Dit zijn belangrijke specificaties voor de snelheid van een laptop. De processors van Intel zijn goed, maar ook relatief prijzig. Een i3 processor is goed voor alleen op internet te surfen, wil je meer? Kies dan een i5 of i7 processor. Let verder ook op hoeveel GB harde schijf er in de laptop zit. Tegenwoordig zit er al gauw een harde schijf van 500 GB of 1 TB in laptops. Hoe groot moet het scherm zijn? Is een 15inch scherm voldoende of wil je een 17inch scherm? Voor de uitleg van meer termen kun je op deze website kijken.

En wat nog meer?

Heb je een laptop gekozen die bij jou past? Vergeet niet om er een muis bij te kopen en een laptoptas. De hele dag werken op de trackpad van een laptop kan erg vermoeiend en frustrerend zijn. Koop er daarom een muis bij. Je kan er ook voor kiezen om je nieuwe laptop te laten verzekeren, maar bedenk wel goed of je dit wil. Een verzekering kan erg duur en bovendien overbodig zijn. Wij wensen jou alvast veel plezier met je nieuwe aankoop.