Winst met paar muisklikken

Written by redacteur on . Posted in Blog, Blog Reinout

Na een paar mislukkingen op de beurs kwam dan daar het moment… mijn eerste winst!
De winst maakte ik met aandelen van ING. Dit aandeel was me al opgevallen door een sterk schommelende koers en daarbij kwam dat het een aandeel was waar zeer veel in gehandeld werd en dus ideaal was om snel in en uit te stappen (instappen=kopen uitstappen= verkopen). Hieronder een overzicht van mijn eerste winst.

  • Koop ING 22-12-11 450x      € 5,47
  • Verkoop ING 03-01-12 ‘’ ‘’   € 5,70

Netto winst:€ 99,43

De aan-en verkoop momenten heb ik bepaald met behulp van TA ( technische analyse). Hier zal ik later nog wel eens op in gaan en uitleg en voorbeelden van geven.
Het was erg leuk om mee te maken dat je met een paar muisklikken, want dat is het, je vermogen zomaar met een kleine honderd euro kan verhogen. Ik kreeg in de gaten dat beleggen je vermogen aanzienlijk kon laten groeien. Dit was nog eens anders dan een heel jaar wachten op de rente van je spaarcentjes.

4 % Rendement in nog geen 2 weken
In nog geen 2 week had ik dus ruim 4% rendement op mijn spaargeld, al kon je het nu beter beleggingsgeld noemen. Op een spaarrekening kreeg je op dat moment ca. 3% voor een heel jaar! Uiteraard had ik nu veel meer risico genomen, maar toch het idee dat je zo snel die spaarrente van de bank kan overtreffen, deed mij besluiten door te gaan met beleggen.

‘’Houdt rekening met aan- en verkoopkosten’’

Waar ik de beginnende belegger wel op wil attenderen is dat je rekening moet houden met de aan- en verkoopkosten. Deze kunnen ,vooral als je met kleine bedragen werkt, er hard inhakken. Zo betaal je vaak al snel 2x € 10,- koop- en verkoopkosten.

Daarom zal ik me volgende blog ook schrijven over: Minimaal bedrag om te beleggen

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment